РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

ОУ "Иван Вазов" отбеляза 65-ия си рожден ден

"Бъдещето на един народ зависи от неговите училища, а душата на училището е самият учител"- тези думи на патриарха на българската литература са свидетелство за отговорността, която всеки един от екипа на школото носи. Вие ежедневно продължавате святата мисия- да браните родния език, да пробивате мрака на невежеството със силата на постоянството и знанието.
Доказателство за това са и множеството проекти, които образователната институция развива- от постиженията на възпитаниците Ви в национални конкурси, спортни състезания и олимпиади, през членството Ви в Европейската мрежа от училища, утвърждаващи здраве, до зелената класна стая и дендрариума, с които предавате на идните поколения любовта и желанието да се грижат за нашата планета.", каза Маринова и връчи грамота за приноса на училището за развитието на образованието в областта.
Тя подари и три храста Туя от рода на Кипариса, които да бъдат засяти в двора на школото. Броят им символизира трите стожера на всяко училище- учители, ученици и родители, които точно като вечнозелените храсти следва да растат един до друг, за да се подкрепят. Три са и основните качества, които кипарисовите растения символизират според китайските вярвания. Това са силата, смелостта и трудолюбието. Маринова пожела с порастването на храстите да расте и смелостта на учителите и учениците да мечтаят и да сбъдват мечтите си. С извисяването - да се увеличава вярата в собствените сили. А колко по-дълбоко се спускат корените им, толкова по-висока ценност да е трудолюбието.