РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Над 200 ще са секционите избирателни комисии в областта

Повече от 200 ще са секционните избирателни комисии на територията на област Габрово за местния вот на 29 октомври. Това става ясно от изнесените предварителни данни на организационно- техническата среща в Областна администрация- Габрово. Най- много са сформираните секции в областния град- 122, а най- малко в община Трявна- 19.

В 82 секции в община Габрово гласуването ще се извършва машинно или с хартиена бюлетина, информира председателят на ОИК Габрово Мария Недева. В 35 гласуването ще е само с хартиена бюлетина. 4 ще са секциите в лечебни заведения, като те ще бъдат сформирани 48 часа преди вота. Предвидена е и една подвижна секция. В 117 секции преброяването на гласовете ще бъде записвано на видео. Без видеозапис ще е преброяването в подвижната секция и секциите в лечебните завадения.

В община Севлиево има 70 секции, като две от тях са подвижни, съобщи председателят на ОИК Севлиево Павлина Гатева. 2 са предвидените секции за сформиране 48 часа преди вота в лечебни заведения, като е възможно да бъде сформирана само една.

19 ще са секциите в община Трявна, като е предвидена още една, която да се сформира в лечебно заведение. В 15 от тях правото си на вот жителите могат да упражнят машинно или с хартиена бюлетина- поясни председателят ОИК Трявна Антоанета Иванова.

С осем повече ще са секциите в община Дряново- 27, от които една ще е подвижна. Предвидени са и 3 секции, които да бъдат разкрити в специализирани институции, обясни Христина Петкова, председател на ОИК Дряново. В 14 секции гласуването ще се извършва машинно или с хартиена бюлетина.