РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

25 деца бяха отличени в Областния кръг на конкурса "С очите си видях бедата".

 

Тази година в надпреварата се включиха общо 61 деца, в 3 категории, всяка от които с 3 възрастови групи. Състезанието се организира от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Целите на конкурса са: да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, основни познания за рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие, дейностите на съставните части на Единната спасителна система; да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя; да се възпита съпричастие към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда; да се насърчи развитието и реализацията на проявени творчески заложби при децата и учениците.
Церемонията по награждаването се проведе днес в ХГ "Христо Цокев". Събитието уважиха областният и заместник областният управители, като Кристина Сидорова награди победителите във втора категория.
В първа възрастова група това са: Кристиян Иванов- първо място; Михаела Дончева- второ място; Берлина Станева- трето място.
Във втора възрастова група първото място зае Микаела Чепелева, втора се нареди Виктория Василева, а трета- Михаела Кирилова.
Ивона Тодорова стана първенец в трета възрастова група. След нея се наредиха Нелина Петкова и Пламена Георгиева, заели съответно второ и трето място.
В първа категория бяха отличени 12 деца. Поощрителна награда получи Тодор Лазаров. Първенци в първа, втора и трета възрастова група станаха съответно : Матеа Рачкова, Симона Владимирова и Мартин Стоянов. В първа възрастова група второто място зае Владимира Данкова, а третото поделиха Симона Станева и Магдалена Маринова. В втора възрастова група втори е Димитър Чакалов, а третата позиция заемат Мартин Килифарев и Михаела Станева. В трета възрастова група втора бе класирана Елеонора Бонева, а трета Емилия Димитрова.
В трета категория бяха наградени 4 деца. В първа, втора и трета възрастова група първите места заеха съответно Тихомир Александров, Тодор Славов и Виктор Димитров.
На второ място в 3 възрастова група се нареди Николай Стефанов.
Всички 25 деца ще участват в Националния етап на надпреварата, който ще се проведе през месец юни.