РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

За Седмицата на гората в Областна администрация- Габрово бе открита изложба с рисунките на победителите в конкурса “Посланик на гората“

Кристина Сидорова откри изложба с детски рисунки от конкурса “Посланик на гората“, организиран от ДПП “Българка“, в Областна администрация Габрово. Повод за конкурса и експозицията е Седмицата на гората, която ще продължи до 9 април. Специални гости на откриването бяха служители в местната дирекция на природния парк. Областният управител благодари на екипа на “Българка“ за доброто сътрудничество между двете институции през годините, както и че подтикват подрастващите ежегодно да представят в творчество важна част от екосистемата, каквото е гората.  
В творческата надпревара тази година са събрани над 60 рисунки и 13 текста. Победителите бяха определени от комисия в състав: Теодора Янева – художник, Росица Чернев –психолог,  Кристина Сидорова – областен управител на област Габрово, инж. Николай Русев – зам.-директор на ДГС – Габрово,  инж. Лиляна Райкова – директор на ДПП „Българка”,  Савина Цонева - директор на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” – Габрово,  Анелия Мутафчиева – пиар и библиотекар в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” – Габрово.