РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Дамите в бизнеса- възможности и общности

Съветът "Предприемачество и стартъп" към Българската търговско-промишлена палата и Дамска бизнес общност бяха представени днес в конферентната зала на хотел "Балкан". Съоснователят на Съветът "Предприемачество и стартъп" и председател на Дамска бизнес общност Гена Събева, поясни, че инициативата е стартирала преди 4-5 години съвместно с Виктория Стоянова. Дейностите обхващат създаване на общество на жени предприемачи, акселератор и менторска програма. Основната цел е да се насърчи женското предприемачество в страната и да се създадат подкрепящи и мотивиращи общности на жените в бизнеса в отделните населени места.
Планират се и дейности за насърчаването на завръщането от чужбина в България на дами, които да развиват бизнеса си у нас.
Областният управител Мария Башева поздрави присъстващите и изказа своето възхищение от труда, смелостта и усилията на всички дами, изградили успешен бизнес в страната и региона.
Тя подчерта, че Областна администрация-Габрово има две инициативи, които са със сходен фокус. Едната е "ЗАвръщането", която насърчава заселването на млади семейства в региона, а другата е "Лексикон на успеха", в която се представят вдъхновяващи личности постигнали успех в област Габрово. Мария Башева покани всички присъстващи дами от бизнеса да се включат в "Лексикон на успеха" като лектори и да споделят своите истории пред учениците в 11-тите и 12-тите класове в областта.
Тя припомни, че на 10 май, петък, е и първото отворено за широката общественост издание на "Лексикон на успеха", което ще се проведе от 15.00 часа в зала "Възраждане".
 
440934102 844236587732304 6314175515105149195 n