РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Кметът на с. Добромирка потърси съдействие от областния управител за решаване на ВиК и инфраструктурни проблеми

По молба на кмета на с. Добромирка Тихомир Ганев, Областният управител Мария Башева организира среща с управителя на „ВиК“ ООД – Габрово инж. Владимир Василев и директора на Областно пътно управление- Габрово инж. Деян Георгиев.

            Тя се проведе днес в кабинета на областния управител, а поводът бяха споделените ВиК и инфраструктурни проблеми в населеното място.  

 Около 500 метра вътрешна водопроводна мрежа ще бъде подменена с финансиране от Инвестиционна програма на "ВиК" ООД – Габрово за 2024 г. – това информира инж. Василев. Взето бе и решението да бъде прекъснато водоподаването на абонатите с просрочени задължения към дружеството със съдействието на ОДМВР- Габрово. Целта на тези мерки е да се подобри водоподаването в населеното място, където през летните месеци има режим на водата. Областният управител изпрати и писмо до „Държавна консолидационна компания” ЕАД и Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“ със запитване за сроковете за въвеждане в експлоатация на язовир „Студен кладенец“, намиращ се в землището на село Добромирка, и язовир „Агатово“ – в землището на село Агатово, община Севлиево.

Припомняме, че през месец юни 2023 г. Междуведомствена комисия, назначена от областен управител Габрово, извърши планирана проверка на язовирните стени и съоръжения към тях, която установи, че и двата язовира са с приключили строителни дейности и са поддържани в изправно техническо и експлоатационно състояние, но не са въведени в експлоатация.

            По отношение на проблемните участъци по Републиканската пътна мрежа, инж. Деян Георгиев разясни, че по сключен договор с „Автомагистрали“ ще бъде извършено трайно укрепване на деформациите по пътното платно на участък от 800 метра.

 

15.04