РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Усложнена зимна обстановка в област Габрово

В цялата област Габрово има усложнена зимна обстановка. Отговорните институции в Областният щаб за защита от бедствия и аварии работят в координация. По информация на Областно пътно управление проходът Шипка е затворен. Движението към м.Узана е само с вериги. По третокласните републикански пътища движението се извършва в едната лента, заради паднали клони и надвиснали дървета. Над 100 са населените места в Община Габрово, в които елетрозахранването е прекъснато. Без ток са всички села в Севлиево и Дряново. В община Трявна електрозахранването прекъсва, като Плачковци е без ток. В 10:30 в Община Трявна ще бъде свикан кризисен щаб
Всички дежурни екипи работят на терен, за да възстановят електрозахранването.
Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” е в пълна мобилизация и реагират на сигнали за оказване на помощ на бедстващи граждани като нуждаещи се от спешна медицинска помощ, родилки и хора на хемодиализа.
Областният управител следи обстановката и поддържа постоянна връзка с представителите в Областния щаб, които имат отношение към усложнената обстановка. Всички дежурни екипи са на терен, но достъпът е затруднен заради обилния снеговалеж.