РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ е сред отличените с Европейска награда за иновативно обучение училища

400648570_736221401867157_1651609382544651034_n.jpg

 

Четири училищата от България получиха Европейска награда за иновативно обучение на официална церемония, която се проведе днес в Габрово. Сред тях е ПТГ “Д-р Никола Василиади“- гр. Габрово. Гимназията бе наградена за успешната реализация на проект „Подобряване на професионалните умение чрез иновативни практики в Европа“. Общо 93 проекта от 32 европейски страни получиха престижното отличие през 2023г. Това е трето издание на Европейска награда за иновативно обучение, която се връчва на учители и техните училища за успешно приключили проекти по програма Еразъм+. Темата тази година е „Образование и иновации“ и е свързано с „Европейската година на уменията“.
На церемонията по награждаване присъстваха областният управител Мария Башева, кметът на община Габрово Таня Христова и началникът на РУО Юлия Влаева, изпълнителният директор на Центъра за развитие на човешките ресурси Михаил Балабанов.

Мария Башева изрази благодарност за възможностите, които програма Еразъм предоставя на образователните институции у нас. Тя връчи и благодарствена грамота на ПТГ „Д-р Никола Василиади“ за приноса нагимназията в развитието на професионалното обучение в област Габрово.

 

Печелившите проекти от тази година обхващат широк спектър от теми, като иновативно използване на нови и нововъзникващи технологии, интегриране на цифровите инструменти в педагогическите практики, използване на 3D виртуални реалности, прилагане на мобилни решения в образованието. Наградата поставя акцент върху нововъзникващите технологии, включени в съвременните европейски образователни системи:
• образование и грижи в ранна детска възраст — 15 проекта
• начално образование — 23 проекта
• средно образование — 28 проекта
• училища за професионално образование и обучение — 27 проекта.

 

Повече снимки тук