РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Кметовете на Трявна и Плачковци и общинските съветници встъпиха в длъжност

400226282_735223398633624_1140805031902281343_n.jpgКметът на Трявна, кметът на Плачковци и 17-те общински съветници в Общински съвет Трявна положиха клетва. Това се случи днес на първото заседание, свикано от областния управител.
Мария Башева припомни баснята на Петко Славейков- “Орел, рак и щука“, като призова общинските съветници да се сещат за нея и за поуката от произведението- няма как да вървим напред, ако всеки дърпа в различна посока.
Председателят ОИК- Трявна Антоанета Иванова обяви имената на избраните за кметове и общински съветници и им пожела да си спомнят за клетвата си при вземането на важните решение.
Новоизбраният кмет на Трявна Денчо Минев получи символа на властта от Силвия Кръстева- първата жена кмет на Община Трявна, която заемаше поста в предходния мандат. Кръстева подчерта, че Трявна, Плачковци и населените места в общината не са просто земя, обединена от административното деление. Тя ги определи като кауза, която трябва да се следва с любов.
"Вярвам, че заедно ще положим основите на един нов стил на управлението на Община Трявна. Ще се водим от интересите на гражданите. Заедно ще работим за развитието и благополучието на нашия град и община въпреки политическите ни различия. Ще получите моята подкрепа чрез новаторство, смелост и внимание към хората. ", каза кметът на Трявна Денчо Минев.
Първото заседание продължи под председателството на доайена на Общински съвет Трявна Драгомир Николов до избирането на председател. За поста бе предложена една кандидатура- Златка Донева- Цанева, която бе избрана за председател в мандат 2023-2027г

 

Повече снимки тук