РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новата местна власт в Севлиево положи клетва

 

400210591_735089265313704_1176669430916106638_n.jpg

 

Новата местна власт в Севлиево положи клетва на първото заседание на Общинския съвет, свикано от областния управител на Габрово - Мария Башева – Венкова. Това са 29-те новоизбрани общински съветници, 23-ма кметове на кметства и избраният за четвърти мандат кмет на Община Севлиево.
Областният управител призова избраниците да следват примера на д-р Атанас Москов, известен като „ човеколюбец, алтруист и идеалист до края на живота си”. "Пожеланието ми към Вас е да заслужите и Вие тези определения, да работите отдадено и безкористно за хората от общината, да зачитате мнението им и да сте човеколюбиви. Нека всяко решение, което вземете, бъде насочено към подобряване на Вашия град и към благосъстоянието на Вашите съграждани.", каза още Мария Башева.
Председателят на ОИК- Севлиево Павлина Гатева връчи удостоверенията на кметовете и общинските съветници.
Инж. Красимира Йорданова, временно изпълняващ длъжността кмет, връчи на д-р Иван Иванов символа на властта.
Той изрази увереност, че всеки един от избраните осъзнава отговорността, която поема, заклевайки се. Иванов посочи, че е необходимо да се загърби егоизма и да работят заедно за Община Севлиево.
„ Нека времето бъде наш съдник“, каза още при встъпването в длъжност кметът на Севлиево.
Заседанието продължи под председателството на най-възрастния общински съветник- Христо Христов, като първата задача на Общинския съвет бе да избере председател. След тайно гласуване, за постът бе избран Явор Памукчиев.

 

Повече снимки тук