РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новият кмет на Габрово, кметове на кметства и общински съветници встъпиха в длъжност

 

400444290_733504048805559_6700123587044155444_n.jpg

Избраният за четвърти мандат кмет на Община Габрово днес официално встъпи в длъжност. Заедно с нея, клетва положиха единадесет кметове на кметства и тридесет и трима общински съветници на първото заседание на Общински съвет- Габрово, свикано от областния управител.
Мария Башева припомни мъдрите думи на Аристотел „ Не е достатъчно да се спечели войната. По-важно е да се организира мирът.“, като ги перифразира:“Не е достатъчно да се спечели предизборната надпревара, по- важно е да се организира едно мирно и мъдро управление на Общината, с мисъл за хората и тяхното добруване“. Тя поздрави кмета Таня Христова за подкрепата, която получава за четвърти мандат, като подчерта, че това е свидетелство за заслуженото с труд доверие. Областният управител поясни, че живеем във време на институционална и политическа девалвация и призова кметовете и общинските съветници да работят заедно в името на бъдещето и на децата ни.
Председателят на ОИК Габрово Мария Недева обяви имената на избраните кмет на Община Габрово и кметове на кметства, като даде думата на най-възрастния общински съветник Женя Иванова, под чието председателство се проведе заседанието.
Таня Христова прие символа на властта от Мария Йозова- временно изпълняващ длъжността кмет. Христова увери, че ще продължава да служи на габровци - с повече опит, новаторство, смелост, с нови сили за работа без дъх, с внимание към всички, които имат нужда от подкрепа.
“Вярвам, че обичаме този град, милеем за него и че най-доброто за Габрово тепърва предстои! За мен е чест да служа. Бог да благослови Габрово!", каза още кметът.
Архиерейският наместник на Габровска духовна околия Руслан Личен също поздрави новата местна власт в Габрово, като им напомни думите от Светото писание „ ..и който иска да бъде пръв между вас, ще ви бъде слуга“.

 

Повече снимки тук