РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Екохепънингът ще се проведе в Тера мол – Габрово на 18 и 19 април

Екохепънингът, който Областният управител Мариян Костадинов организира по повод седмицата на гората и Деня на земята – 22 април, ще се проведе в Тера мол – Габрово.

На 18 април от 15.00 часа Тера мол ще приеме всички, които искат да се включат в инициативата. Всеки може да избере и да подготви материалите, с които да рисува или да изработва макети. Единственото условие е творбата да носи екологично послание. Освен рисуване и изработване на макети, дирекцията на национален парк „Централен Балкан“ е подготвила интересни игри и любопитна информация за парка. От Гражданска защита ще запознаят учениците с правилното поведение при земетресение. В инициативата ще се включат  и деца от Школата за приложни изкуства с ръководител Ива Пенчева.

След 17.00 часа започва програма с участието на танцьори от клуб „Ритмика”, шоу-балет „Магия” и мажоретки.

На 19 април от 17.00 часа Областният управител ще открие изложба на изработените творби. Всяка една от тях ще участва в благотворителния базар, средствата от който ще бъдат насочени към инициативата на Областния младежки съвет – изграждане на стена за рисуване. Най-добрите произведения ще получат и награди, а за всички училища и детски градини, които се включат в хепънинга Областният управител е договорил да получат дръвчета за дворовете. Всички рисунки и макети ще бъдат изложени в Тера мол до края на месец Април.

От 17.30 часа започва празнична програма на инициативата, в която ще се включат акробати, танцьори от клуб „Ритмика”, танцова школа „Лиана”, и спектакъл на децата от ЦДГ „Радост”.

 

Проходът Шипка е отворен за движение

От Оперативния координационен информационен център съобщават, че проходът Шипка е отворен за движение. Спасителния екип от Група „Спасителни дейности” - Габрово е отстранил падналите дървета. Пътната настилка там е мокра, по високите места заснежена, почиства се и се опесъчава.

Преминаващите да бъдат внимателни.

Екохепънинг организира Областният управител

 

Екохепънинг посветен на Седмицата на гората, Деня на Земята – 22 април и седмицата на младежката активност организира областният управител на Габрово Мариян Костадинов. Инициативата ще се проведе на 18 и 19 април.

На 18-ти/понеделник/ от 15 часа на площада пред община Габрово ще има рисуване на открито, изработване на макети от отпадъчни материали, игри, организирани от Национален парк „Централен Балкан“, екошествие през централна градска част. В програмата ще се включат още акробати, мажоретки, танцьори от клуб Ритмика, „Лиана“, шоу балет „Магия“ и ЦДГ „Радост“. При лошо време мероприятията ще се проведат в Тера мол- Габрово.

На 19 април, от 17.00 часа в Тера мол – Габрово ще бъде открита изложба-базар на всички изработени творби. Събраните средства ще бъдат насочени към първата младежка инициатива на Областния младежки съвет – Габрово- благотворителен концерт на 21 април в зала Възраждане, за изграждане на стена за рисуване на младите хора.

В инициативата могат да се включат и малки, и големи, които имат желание, всички които смятат, че трябва да се фокусира вниманието ни върху проблемите с опазването на природата.

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ-БАЗАР

ОБЛАСТЕН МЛАДЕЖКИ СЪВЕТ – ГАБРОВО

ОРГАНИЗИРА

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ-БАЗАР В ПОДКРЕПА НА МЛАДЕЖКАТА АКТИВНОСТ

График за провеждане на благотворителни концерт - базари

Дряново12.04.2011 г. вторник 17.00 часа,
сградата на НЧ "Развитие-1869"
Трявна 19.04.2011 г. вторник от 17.00 часа,
зала "Дръзновение"
Габрово 21.04.2011 г. четвъртък от 17.00 часа, Дом на културата
Севлиево 02.05.2011 г. понеделник от 17.00 часа, Дом на културата "Мара Белчева"

 

 


УЧАСТИЕ В НЕГО ЩЕ ВЗЕМАТ:

ПТА „БАЛКАН” С РЪКОВОДИТЕЛИ РУМЯНА ЦАНКОВА И СЛАВЧО ИЛИЕВ

ПЕНЧО ИЛИЕВ С ФОТОГРАФСКО ПРЕДСТАВЯНЕ „ДОБРЕ ДОШЛИ В ДРЯНОВО”

ГРУПА ЗА МОДЕРНИ ТАНЦИ „CRAZY ТРЯВНА

ТЕАТРАЛНА ГРУПА КЪМ УЧЕНИЧЕСКИ СЪВЕТ – ГАБРОВО

ПГ ПО МЕХАНОЕЛЕКТРОНИКА „ГЕН. ИВАН БЪЧВАРОВ” И

КЛУБ „ТЕАТРОН” - СЕВЛИЕВО

Проф. Вергил Войнеагу: „Искаме да ни предадете Вашия опит и силните Ви страни“

„Искаме да ни предадете Вашия опит и силните Ви страни, както и да научим как да избегнем трудностите свързани с предстоящото ни преброяване“ така председателят на Националния статистически институт на Румъния мотивира решението си да бъде в Габрово за обмяна на опит. Основната цел на визитата на румънската делегация е да проучат как сме синхронизирали работата на преброителните участъци- как са си съдействали преброители, контрольори, експерти статистици и разбира се регионалната и местна власт. В тази връзка заместник областният управител на Габрово и председател на областната преброителна комисия - Пламен Недков направи подробно описание на дейностите,които комисията е извършила и кампанията, която областният управител проведе в подкрепа на електронното преброяване. Той подчерта, че е важно хората да знаят в какво участват, за да може да приемат преброяването като своя лична задача, а не просто като - държавна . Проф.Войнеагу сподели, че в Румъния има добра установена синхронизация на националната статистика с общността, т.е. местните структури и местната власт, което е една важна предпоставка за добра организация и значителен прогрес.

Председателя на българския статистически институт доц. Мариана Коцева сподели впечатленията си от представените експресни данни от Преброяване 2011 и очерта 3 основни проблема като тенденции, които се оказаха общи за двете страни- негативният естествен прираст, урбанизация и миграция.

В края на срещата доц. Коцева призна, че двамата с нейния румънски колега са „прегърнали“ каузата „ Да се чува повече гласът на новите страни членки в ЕС“. След като приключи преброяването ще бъде организирана голяма конференция, която ще включва публикация за населението на Балканите, защото „Ако не направим правилно Преброяване и Европа няма да знае вярната бройка“ пошегува се проф. Войнеагу.

 

Още статии...