РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Глобални библиотеки се включват в кампанията „Да се преброим електронно”

Глобални библиотеки се включват в кампанията „Да се преброим електронно”

Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” Габрово ще се включи в  кампанията на областния управител Мариян Костадинов „Да се преброим електронно”. „Всеки гражданин, който има желание да попълни анкетната карта за Преброяването онлайн ще може да използва напълно свободно компютрите по програма Глобални библиотеки”- заяви директорката на библиотеката г-жа Савина Цонева. Електронното преброяване, ще стартира от 00.00 ч. на 1 февруари и ще продължи до 24.00 ч. на 9 февруари 2011 г. През този период в заемната и читалнята ще бъдат разположени указания за попълване на преброителната картата, както и различни информационни материали. Служителите в библиотеката също ще бъдат на разположение на гражданите при възникнали въпроси.

Преброяването има значение, защото всеки отделен човек има значение!

Кампания "ДА СЕ ПРЕБРОИМ ЕЛЕКТРОННО"

Областният управител започна кампания „Да се преброим електронно”

Областният управител започна кампания „Да се преброим електронно”. Няколко дена преди официалния старт на 17-тото поред преброяване на населението и жилищния фонд в България Мариян Костадинов организира информационен ден за директорите на учебните заведения в областта По време на срещата директорът на ТСБ Георги Цветков разясни етапите на Преброяване 2011. Директорите получиха неговите уверения,, че всички данни, които ще получат преброителите ще бъдат използвани изключително и само за статистически нужди. Бяха поставени някои въпроси по повод електронното преброяване, което беше и акцент на срещата. Идеята на Областния управител е чрез директорите и учителите информацията да стигне до учениците, които достатъчно отговорно и в присъствието на своите родители да попълнят анкетната карта онлайн.

По-късно днес следобед  беше изпратено електронно писмо от Мариян Костадинов до  кметовете на общинските администрации и ръководителите на териториалните структури, с което Областния управител заяви своето искане всички служители да се преброят също електронно – така ще могат да се спестят средства, а получените данни – да се обработят по-бързо и лесно.

Онези граждани, които нямат компютри у дома си ще могат свободно да използват компютрите по програмат Глобални библиотеки в реновираната библиотека „Априлов – Палаузов”, където ще има указания за попълване на анкетната карта и служител от библиотеката, който при нужда да оказва съдействие.

Днес приключват планираните обучения на преброителите и контрольорите в цялата страна

Днес приключват планираните обучения на преброителите и контрольорите в цялата страна

Днес приключват планираните обучения на преброителите и контрольорите в цялата страна. Всички преброители, контрольори и резерви от област Габрово също преминаха обученията, по време на които бяха запознати със законодателната рамка на Преброяване 2011 и с Указанията за попълване на анкетната карта. Специално внимание беше отделено на всеки един от разделите на картата, която трябва да попълнят преброителите. Важно е да се знае, че всеки преброител при подписване на договора си с НСИ е подписал  клетвена  декларация  за изпълняване на своите задължения. При нарушения Законът за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България предвижда и наказания – глоби, съгласно разпоредбите на чл.36 и 37 от същия закон. Преброителите са обучени и при посещение в домовете ще представят служебна карта със снимка. Ако все пак гражданите се съмняват, ще имат възможност на единен телефонен номер за цялата страна 0 700 16 310 на цената на един градски разговор да проверят дали лицето е в списъците на одобрените преброители за неговия региона.

Официалният старт на Преброяване 2011 е 00.00 часа на  1 февруари 2011 г. В България то се провежда за 17-ти път след Освобождението, но за първи път – ще може да се преброим електроно. Всеки, който иска да спести от времето си и средства ще може да попълни онлайн анкетната карта, която е активна 24 часа в денонощието до 24.00 ч. на 9 февруари 2011 г.

 

Заседание на Постоянната комисия по заетост

Заседание на Постоянната комисия по заетост

Утре, 25.01.2011г. (вторник) от 11,00 часа в заседателната зала на Областна администрация ще се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие.

На заседанието ще бъде обсъдено предложението на РИО – Габрово за  държавния план-прием през учебната 2011/2012г.

Информационен ден по Преброяване 2011 за директорите от областта

Информационен ден по Преброяване 2011 за директорите от областта

На 26 януари от 14.30 часа в актовата зала на Националната Априловска гимназия ще се проведе информационен ден по Преброяване 2011 за директорите на всички учебни заведения на територията на област Габрово.

Срещата е по инициатива  на  Областния управител Мариян Костадинов, съвместно с Областната преброителна комисия.

Идеята е да се наблегне на предимствата на електронното преброяване.

Преброители ще изнесат презентация за преброяването, което в България се извършва за 17-ти пореден път, но за първи път въвеждаме електронното преброяване, което ще стартира от 00.00 ч. на 1 февруари до 24.00 ч. на 9 февруари 2011 г.

Директорите трябва да разяснят и подтикна учителите от техните училища да преброят своите домакинства като попълнят онлайн анкетната карта. Информационни материали ще бъдат раздадени и на учениците, които да  обяснят на своите родители за тази възможност, а защо не и те самите да преброят своите баби и дядовци.

Важно е да се разберат предимствата на електронното преброяване, а именно:

  • Активно е 24 часа в денонощието
  • Има възможност да запазите отговорите си, да прекъснете попълването на картата и да продължите в удобно за Вас време
  • Спестява се време – попълването на картата за едно лице не би отнело повече от 10-15 минути. Информацията е надеждно защитена
  • външен човек няма да влиза в жилищата;
  • пестим хартия и спасяваме живота на много дървета;
  • улеснява се и ще се ускори въвеждането на данните от преброяването
  • спестяват се средства

Информационния ден за Директорите е първата стъпка от инициативата на Областния управител „Да се преброим електронно”. Предстои да изпрати имейли до общинските администрации и ръководителите на териториалните структури на територията на област Габрово с искане всички служители също да се преброят електронно.

Още статии...