РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ПО ЕТНИЧЕСКИ И ДЕМОГРАФСКИ ВЪПРОСИ

ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ПО ЕТНИЧЕСКИ И ДЕМОГРАФСКИ ВЪПРОСИ

 

Днес от 14.00 часа в заседателната зала на областната администрация ще се проведе второто поредно заседание на Областния съвет по етнически и демографски въпроси, на което ще бъде представено обобщено становище по конкретните мерки, предприети от институциите  от областта за интегриране на ромите в региона. Областният план се изготвя във връзка с Рамковата програма за интеграция на ромите в българското общество 2010-2020 г.

3:2 и победа за отбора на Областната администрация


3:2 и победа за отбора на Областната администрация в Каменица Фенкупа 2010

Днес, на официална церемония, Областният управител  Мариян Костадинов връчи грамоти и подаръци на женския футболен отбор на Областната администрация. В поздрава си към момичетата Костадинов каза, че „Софиянци започват всичко на сериозно, а го завършват на шега, а ние-габровци започваме всичко на шега  и го завършваме  на сериозно”. В отговор на казаното отборът изненада  областния управител и му подари фланелка с автографите на всички състезателки.

Нашите момичета,които за първи път участват в турнира Каменица Фенкупа, извоюваха трудна победа над опитния отбор на Община Габрово. След 20 минути оспорвана  игра  мачът завърши при резултат 0:0, което доведе до изпълнението на наказателни удари. С това се  определи крайният победител - с 3:2 отборът на Областна администрация извоюва победата, за която основна заслуга имаше вратарката Таня Дамянова.

 

ПОКАНА

Десети туристически поход-преклонение „По пътя на четата на Цанко Дюстабанов" под егидата на Мариян Костадинов

Превърналия се в традиционен за габровци Възпоменателен  туристически поход-преклонение „По пътя на четата на Цанко Дюстабанов” тази година ще премине под егидата на Областния управител. Вече десет години походът се е утвърдил като празник на българския дух, като урок по родолюбие и патриотизъм, движещ се в една зелена приказка между Балкана и предбалкана. Тази година той е посветен на 150 години от обявяване на Габрово за град, 132 г. от Освобождението на България, 167 г. от рождението на Цанко Дюстабанов, 134 г. от Априлското въстание и 74 г. от освещаване паметника на четата в м. „Рани Бунар” – мястото на последното й сражение.

Заповядайте от 23 до 25 юли 2010 г. заедно да извървим пътя на четата на Цанко Дюстабанов:

23 юли – ГАБРОВО-кв.НОВА МАХАЛА - СОКОЛСКИ МАНАСТИР -вр.МОРОВЕЦ - с.ДЕБЕЛ ДЯЛ - с.ГЪБЕНЕ

24 юли - с.ГЪБЕНЕ - с. БАТОШЕВО - с.КРЪВЕНИК- гр. АПРИЛЦИ

25 юли – гр.АПРИЛЦИ - м. РАННИ БУНАР – ГАБРОВО

Заявки за участие и повече подробности до 19 юли 2010 г.

на адрес: гр. Габрово, ул. „Ивайло” №9 или на тел. 066 86 44 43, 0898 451 660, 0885 629 524, 0884 917 706

продължава>

П О К А Н А

за участие в разясняване на обявените пет процедури за подбор на проекти по Оперативна програма

„Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г.

 

Областна администрация Габрово съвместно с Габровската търговско-промишлена палата и със съдействието на Управляващия орган на Оперативна програма „Конкурентоспособност” – Дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) организират представяне на отворените процедури за подбор на проекти по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013 г.

Представянето ще се състой на 8 юли /четвъртък/ от 11,30 ч. в конферентната зала на Габровската търговско-промишлена палата,

Габрово, ул. Брянска № 30 (Дом на техниката)

Петте отворени процедури са:

  • BG161PO003-2.1.06 „Технологична модернизация в малки и средни предприятия”;
  • BG161PO003-2.1.07 „Технологична модернизация в големи предприятия”;
  • BG161PO003/1.1.1-01/2007 „Подкрепа за създаване и развитие на стартиращи иновативни предприятия”;
  • BG161PO003-1.1.03 „Развитие на стартиращи иновативни предприятия чрез подкрепа за внедряване на иновативни продукти, процеси и услуги”;
  • BG161PO003-1.2.01 „Подкрепа за създаване на технологични паркове”.

Целта на срещата е да се запознаят представителите на фирмите в региона детайлно с условията и начина на кандидатстване по отворените покани за набиране на проектни предложения

Лектори ще бъдат Филип Крумов-държавен експерт и Вера Маркова-главен експерт в отдел "Координация на програми", дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" МИЕТ

Участието в събитието е безплатно.

Пълният пакет документи и Насоки за кандидатстване по процедурите са публикувани на следните интернет страници: www.opcompetitiveness.bg, www.ibsme.org и www.eufunds.bg.

Моля да заявите участието си на тел. 066 80 31 42, 80 41 83 Радинка Кубатова, Ганка Бакалова или на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. @ Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. - Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. @ Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. - Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Партньорството между местните и регионални власти и младежката общност- гарант за решаването на проблемите на младежта

Заместник областният управител Пламен Недков откри днес третата Национална младежка среща в Дряново.
В обръщението си към младите хора, участници в проекта „Младите хора, местната власт и медиите - обединени в структурния диалог", Недков наблегна на партньорството между представители на местните и регионални власти и младежката общност, което да стане гарант за решаването на проблемите.
  „Убеден съм, че ако Вие, младите хора, заедно със своите приятели, потърсите начин да повлияете върху вземането на решения по проблемите, които Ви заобикалят, то ежедневието Ви ще бъде по интересно, по-красиво и средата, в която живеете ще бъде не враждебна и грозна, а уютна и полезна” – каза още заместник областният управител и допълни, че една от гаранциите за успех на политиката към младежта е изграждането на младежки представителен орган – в случая областен младежки съвет, което ще даде възможност на младите хора да се интегрират истински в разработването и прилагането на секторните политики. Така ще се активизира и участието им в обществено-политическия живот в областта.
„Смятам, че осъществяването  на този проект е една голяма стъпка  по пътя към реализирането на младежката политика в област Габрово” – завърши Пламен Недков.
Целта  на днешния форум е да се привлекат младежки групи, ученически съвети, неправителствени организации от цялата страна, както и местните власти от Дряново и областта като по този начин се подобри диалогът помежду им.
Още статии...