РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Ивелина Петрова встъпи в длъжност

Ивелина Петрова официално встъпи в длъжност като заместник областен управител на област Габрово. Днес тя беше представена и пред екипа на Областна администрация от областния управител. „В качеството ми на заместник областен управител в рамките на служебния кабинет ще подпомагам дейността на областния управител по провеждане на честни и прозрачни парламентарни избори“ – заяви Петрова. Тя изрази намерение да работи в диалог с всички, за благото на жителите на област Габрово и подчерта, че дейността й няма да бъде повлияна от никакви политически пристрастия.

Предстои да бъдат уточнени ресорите на заместник областния управител. Те ще бъдат определени със Заповед на областния управител Иванка Баева.

Ивелина Петрова е политолог по образование, семейна с едно дете.

Поздравления до кмета на община Севлиево изпрати областният управител

Областният управител поздрави кмета на Община Севлиево за престижното отличие, получено по време на 34-та Международна туристическа борса „ВАКАНЦИЯ и СПА ЕКСПО“. „Впечатлена съм от амбицията на Вашия екип да опази и предаде на поколенията нашето културно и историческо наследство. Благодарение на Вашите общи усилия, „Хоталич“ не е просто Средновековен град и крепост, а един от символите на областта и страната ни, който привлича все повече туристи в региона.“ –казва още в писмото си до д-р Иван Иванов областният управител Иванка Баева и пожелава на всички, свързали работата си и ежедневието си с уникалния по своята същност Хоталич, здраве и много поводи за радост и удовлетворение!

Нов заместник областен управител на Габрово

Заместник областните управители Иглика Иванова – Събева и Добромир Валачев са освободени от длъжността със Заповеди на министър – предстедателя Огнян Герджиков. Заповедите са от 16 и 17 февруари и в тях не фигурират допълнителни мотиви. В Областна администрация днес е получена Заповед за назначаване на нов заместник областен управител – Ивелина Петрова.

Областният управител изпрати писмо, с което заявява подкрепа към позицията на Община Габрово в защита правата на гражданите

Областният управител адв. Иванка Баева изпрати писмо до кмета на Община Габрово Таня Христова, в което изразява подкрепа на институцията, която ръководи към действията на общината спрямо „Топлофикация Габрово“ ЕАД.

„Приветствам позицията ви в защита интересите на гражданите на Община Габрово и считам, че никой не е редно да понася вредните последици заради виновното поведение на други. Присъединявам се към желанието Ви да има яснота кой стои зад това дружество, за да бъде постигнат поне нормален диалог за изясняване на ситуацията.“ – се казва още в писмото на областния управител, която, изразява увереност, че „съвместните усилия на местната и държавната власт ще имат положителен резултат, и ще помогнат за това гражданите да получат нормални условия за живот и работа.“

Церемония по приемственост се състоя днес в Областната администрация

„Властта, която трябва да предам не е просто понятие, а уникална възможност да помагаш на повече хора да живеят по-добре и да бъдат по-щастливи! “ – каза Николай Сираков по време на церемония по приемственост между двамата областни управители – бивш и настоящ, която се състоя днес пред екипа на Областната администрация. Предавайки бронзовия лъв - символа на държавността, Сираков допълни още, че оставя един изпълнен с мотивация и ентусиазъм за работа екип. От своя страна областният управител Иванка Баева, избрана с Решение №123 на Министерски съвет от 15 февруари 2017 година, заяви, че ще продължава да работи спазвайки нормативните документи, както и до сега. „Ще работим в диалог, няма да допускам политически пристрастия и ще се стараем да постигаме заложените към моемнта цели“ – това каза пред екипа на Областна администрация Иванка Баева.

Церемонията завърши с пожелания за успешна работа и обща снимка на екипа с Николай Сираков и адвокат Баева.

Още статии...