РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Невена Петкова уважи приема на Генералния консул на Русия в Русе по повод пристигането му в страната

Областният управител Невена Петкова уважи приема на Генералния консул на Русия в Русе г-н Андрей Громов и на неговата съпруга г-жа Татяна Громова по повод пристигането му в страната. Тя пожела успешен мандат и ползотворни дела на новия Генерален консул и подчерта, че установените вече добри контакти са гаранция за бъдещо ползотворно сътрудничество и добри резултати. Андрей Громов получи подарък от областния управител на Габрово - картина, на която е изобразен ЕМО ЕТЪР и говориха за предстоящата му визита в региона.

Специален гост на приема беше Извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в нашата страна Н. Пр. Анатолий Макаров. В словото си новоназначеният г-н Громов, постави акцент на това, че е радостен от възможността да работи за развитието на двустранните отношения между двете държави и то в страна като България, където винаги се е усещало приятелското настроение между двата славянски народа.

Сред официалните гости уважили събитието бяха областните управители на Велико Търново, Русе, Ловеч, Силистра, Търговище, кметове и заместник-кметове, председателят на Общински съвет – Русе, новоизбраният ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, досегашният ректор проф. д-р Велизара Пенчева, общественици, представители на медиите и бизнеса и други.

Снимка: Областна администрация - Русе

Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE

Уважаема госпожо

Имам удоволствието от името на областния управител на област Габрово г-жа Невена Петкова да отправя покана към Вас за участие в среща с жени – мениджъри и предприемачи от област Габрово. Поводът е Международният ден на жената , в който искаме да отдадем признание на икономическите и обществените постижения на жените.

По време на срещата ще имате възможност да представите Вашата дейност, да споделите проблеми и перспективи.

Ще се радваме да бъдете наши гости на 8 март 2018 година, от 10:30 часа в Конферентната зала на Технически университет – Габрово.  

За по-добра организация на срещата, моля до 2 март 2018 г /петък/ да потвърдите Вашето участие на тел. +359 884 952 212 или на Е-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

С уважение,

 

 

Областният управител откри семинар – част от информационната кампания на Министерството на земеделието и храните за директните плащания, в който участие взеха заместник - министърът на земеделието и храните Цветан Димитров и широк кръг от специалисти, които да отговарят на въпроси от секторите животновъдство, поземлени отношения, развитие на селските райони, директни плащания. В приветствието си към участниците в срещата областният управител напомни, че каквото и да предоставя като възможности и средства Европейският съюз, всичко зависи от нашата активност. И ако имаме желание да се възползваме от средствата, ако имаме умения как правилно да ги инвестираме, можем да съградим бъдеще за десетилетия напред. В противен случай се получава едно фиктивно усвояване на средства, което не води до допълнителна добавена стойност и устойчивост на това, с което се занимаваме. Николай Сираков допълни, че се надява тази среща да се превърне в активен диалог, защото само когато има диалог могат да се изчистят всички технически проблеми, които съществуват по пътя на развитието на този стратегически сектор, какъвто е земеделието. Срещата е част от информационната кампания, която ще се проведе във всички области в страната. Целта е да запознае земеделските стопани с начина на кандидатстване, условията, на които следва да отговорят, както и дейностите, които трябва да изпълняват и да спазват, за да получат финансово подпомагане по кампанията за директните плащания за тази година.

 

 

 

 

 

 

Областният управител Невена Петкова  уважи приема на Генералния консул на Русия в Русе г-н Андрей Громов и на неговата съпруга г-жа Татяна Громова по повод пристигането му в страната. Тя пожела успешен мандат и ползотворни дела на новия Генерален консул и подчерта, че установените вече добри контакти са гаранция за бъдещо ползотворно сътрудничество и добри резултати.  Андрей Громов получи подарък от областния управител на Габрово - картина, на която е изобразен ЕМО ЕТЪР и говориха за предстоящата му визита в региона.

Специален гост на приема беше Извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в нашата страна Н. Пр. Анатолий Макаров. В словото си новоназначеният г-н Громов, постави акцент на това, че е радостен от възможността да работи за развитието на двустранните отношения между двете държави и то в страна като България, където винаги се е усещало приятелското настроение между двата славянски народа. 

Сред официалните гости уважили събитието бяха областните управители на Велико Търново, Русе, Ловеч, Силистра, Търговище, кметове и заместник-кметове, председателят на Общински съвет – Русе, новоизбраният ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, досегашният ректор проф. д-р Велизара Пенчева, общественици, представители на медиите и бизнеса и други.

Наближава крайният срок на проучването за потребностите на бизнеса от работна сила

Наближава крайният срок на проучването за потребностите на бизнеса от работна сила, което Агенцията по заетостта, съвместно с Комисиите по заетост към областните управители стартира по-рано този месец. Инициаторите апелират за активно участие на работодатели от частния и публичния сектор и определят мнението им и информацията от тях като изключително важна. Тя ще се използва при формиране на приоритетите на националните стратегически документи и ежегодно утвърждавания Национален план за действие по заетостта. Резултатите от анкетата ще послужат и за определяне на по-нататъшните приоритети на областната политика за насърчаване на заетостта и в сферата на средното и висше професионално образованието и обучението, в съответствие с приоритетите на Областната стратегия за развитие на област Габрово и общинските планове за развитие.

Ако сте работодател и все още не сте подали информация за вашата нужда от професии, специалисти, работници и разбира се, за техните характеристики, може да го направите до 28 февруари 2018 година. Проучването се извършва он-лайн чрез електронен анкетен формуляр:

https://www.az.government.bg/bg/news/view/za-vas-rabotodateli-2174/

145 години от гибелта на Васил Левски

Областният управител Невена Петкова се включи във възпоменателното поклонение по повод 145 години от гибелта на Левски. Точно в 12 часа на 19 февруари пред Морената на Васил Левски габровски свещеници отслужиха панихида. Даниела Цонева – уредник в Регионален исторически музей – Габрово произнесе слово за делото на Апостола, а ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ припомниха заветите му. Под съпровода на възрожденски маршове представители на държавни, общински, културни институции, граждани поднесоха цветя и сведоха глави в знак на почит към подвига на българския революционер.

Окриха ремонтираното педиатрично отделение в габровската болница

Областният управител Невана Петкова присъства на официалното откриване на реновираното Педиатрично отделение в МБАЛ „ Д-р Тота Венкова“ – Габрово. Гости на събитието бяха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, народните представители Николай Сираков и Кристина Сидорова, кметът на община Габрово Таня Христова, директорът на РЗИ – Габрово д-р Николай Пенчоков, партньори и дарители. С огромна благодарности към всички дарители се обърна изпълнителният директор на болницата д-р Нели Савчева. По време на церемонията Вицепремиерът Дончев изрази признателността си към всички работили за това - отделението днес да има такъв вид и подчерта, че „ за един народ и едно общество, дали има бъдеще се съди за това как умее да се грижи то за децата си.“ В изказването си министър Ананиев сподели, че детското и майчино здравеопазване са приоритет, залегнал в правителствената програма. „Затова и усилията ни са насочени не само към прилагането на политики, но и към подобряване на материалната база, имаща отношение към здравето на майките и децата, на територията на всички държавни лечебни заведения“ – каза още министърът на здравеопазването.

Ремонтът на отделението е реализиран с предоставени средства с Постановление на Министерски съвет в размер на 300 хил. лв, но реално строително – монтажните дейности възлизат на сумата от 182 хил.лв, което показва че контролът е бил абсолютно ефективен – подчерта директорът на болницата.

След откриването на отделението министър Ананиев посети и Отделението по хемодиализа, за което са закупени 10 нови диализни апарата на стойност 200 хил. лв.

Невена Петкова бе гост на Срещата на високо ниво на министрите на туризма на държавите-членки на ЕС

Областният управител Невена Петкова бе гост на Срещата на високо ниво на министрите на туризма на държавите-членки на ЕС в София. Дискусиите се състояха в три панела - „Туризъм и икономически растеж – свързаност, дигитализация и инвестиции“, „Туризъм и сигурност – геополитически и геоикономически аспекти и „2018 Година на туризма ЕС – Китай“ – нови измерения, предизвикателства и възможности“.

Събитието е част от календара на проявите на Българското председателство на Съвета на ЕС включваше

Още статии...