РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Ивелина Петрова участва в работна среща в Министерството на труда и социалната политика

Заместник областният управител Ивелина Петрова участва в работна среща в Министерството на труда и социалната политика. Поканени бяха председателите на Постоянните комисии по заетост към Областния съвет за развитие на всички области.

Срещата бе открита от министър Гълъб Донев. Целта бе да се обсъди реализацията на регионалните програми за заетост, стартирали през 2016г. и разработването на регионални програми за заетост през 2017г. Дискутирани бяха и предложенията за изменение и допълнение в Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на заетостта, във връзка с реда, по който комисиите по заетостта ще набират, обработват и предоставят информация за потребностите на работодателите от работна сила в съответната област.

Областният управител се срещна с приемни майки от областта

Областният управител на Габрово Иванка Баева и нейният заместник Ивелина Петрова се срещнаха с приемни майки от областта по повод Международния ден на жената. Ръководството на Областната администрация засвидетелства своето уважения към тези жени, за които думата „Майка“ е повече от достойна. В обръщението си към приемните майки Баева сподели, че винаги можем да дадем шанс на доброто, да отворим сърцето си за още и още и цитира думите на първата приемна майка в България Кина Рашева, която публично заявява: „Не забравяйте, че сте майка първо. Ако отгледате добър човек, вашата мисия вече е изпълнена“. Областният управител подчерта , че от изключително значение е споделянето – на тревогите, на радостите и постиженията на нашите деца. „Приемайки тази истинска история на всяка една от Вас с името „мама“ искам все по-често да даваме гласност и да премахнем „табуто“ приемен родител.“ – каза още областният управител Иванка Баева и пожела на приемните майки търпение, вяра и сила да възпитават, учат и обичат техните деца! „Защото няма нищо по – радостно от думите – „Честит празник, мамо!“ .

Срещата се състоя в ЦДГ „Явор“ в Габрово, а деца от група „Камбанка“ и „Усмивките“ поздравиха гостите с пролетна композиция, посветена на 8-ми март и денят на майките.

Снимки от срещата може да разгледате тук

Честит 8-ми март!

Мили дами,

Най-сърдечно ви поздравявам по случай Международния ден на жената – празник, който макар и отричан от някои и приветстван от други е Вашият ден. Ден, в който всеки ще си спомни за своята майчица, ще я почете и поздрави. Ден, в който бих искала да ви пожелая да съхраните своята женственост и очарование. Бъдете силни, но и не съвсем. Помнете, че вие сте в основата на живота и давате неговия смисъл.

Честит празник мили майки и съпруги, бъдете благословени - прекрасни жени.
Иванка Баева

Областен управител на област Габрово

Областният и заместник областният управител се включиха в тържествата, посветени на 139-та годишнина от Освобождението на България

Областният и заместник областният управител се включиха в тържествата, посветени на 139-та годишнина от Освобождението на България. В Габрово Иванка Баева и Ивелина Петрова поднесоха цветя пред Братската могила до църквата "Успение Богородично", веднага след това присъстваха на официалното издигане на националния флаг. Тържествата продължиха на връх Шипка, където хиляди българи се стекоха да почетат Свободата. В тържествата се включи и министър - председателят Огнян Герджиков, министър Малина Крумова, дипломати и гости.

Снимки от събитието може да разгледате тук

Гросмайсторът Веселин Топалов посети Габрово, обеща да се върне пак през април

Вчера Гросмайсторът Веселин Топалов беше на посещение в Габрово по покана на областния управител Иванка Баева. Идеята за тази визита беше провокирана от създадената от Топалов фондация, чиято цел е превенция на деца от рискови групи чрез спорт. В тази връзка по време на срещата на гросмайстора, неговия мениджър и областния управител бяха обсъдени възможности за съвместни инициативи. Малко по-късно в спортна зала „Орловец“ се проведе сеанс едновременна игра между световния шампион и желаещи да се състезават срещу него. Сеанса продължи повече от час и половина, а участниците бяха около 30 - състезатели от шахматния клуб „Орловец“, деца и възрастни. Едно от най-запомнящите се участие беше на възрастен сляп мъж, който игра с брайлов шах и ако времето за визитата на световния шампион Веселин Топалов не беше ограничено, вероятно този двубой щеше да продължи още дълго. Всички участвали в едновременния сеанс получиха грамота подписана лично от гросмайстора, а срещата завърши с обща снимка и обещанието, че Веселин Топалов отново ще посети Габрово с нова инициатива през април.

Снимки от събитието може да разгледате тук

Още статии...