РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

Габровска област- трета в страната по преброяване

prebroyavane -7.02

 

Очаквано през почивните дни се увеличи броят на преброените лица по интернет в областта. По последни данни на ТСБ – Габрово процентът преброени е  26,7 и продължава да расте. С този резултат областта ни е на трето място по е-преброяване в страната, което е показателно, че кампания като тази на Областният управител „Да се преброим електронно” е полезна и резултатна, затова продължава да се разраства и да намира все повече съмишленици.

От петък кметският наместник на с. Ганчовец помага на хората от неговото село да попълнят преброителните карти. Условия за свободен достъп до интернет са създадени и в кметствата на Гостилица и Царева ливада.

В Община Севлиево - Градската библиотека и Младежки център предоставят възможност на гражданите за електронно преброяване.

97 човека са се възползвали към днешна дата и са се преброили  електронно в регионалната библиотека "Априлов - Палаузов".

 

 

Компютри за преброяване в ЦУИГ в Дряново, Трявна и Областна администрация

Инициативата на областният управител във връзка с електронното преброяване продължава. От петък гражданите освен в регионалната библиотека „Априлов – Палаузов” ще могат да де преброят и в Центърът за услуги и информация на гражданите в Областната администрация, както и в дряновската и тревненската администрация. Осигурен е достъп на гражданите до специално поставен за целта  компютър, а в помощ на гражданите ще бъдат и самите служители на администрациите. В с.Ганчовец кметският наместник също се включи в кампанията и предостави достъп до компютър в кметството си,  дори предложи сам да помага и да преброява хората от селото.  Тези, които са решили да попълнят онлайн преброителната карта на определените за целта места могат да го направят в оставащите да 9 февруари  дни от 9.00 до 17.30 часа.

КОНКУРС ЗА МАРТЕНИЧКА И КАРТИЧКА

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „АПРИЛОВ-ПАЛАУЗОВ”

ОБЯВЯВА

КОНКУРС „МАРТЕНИЦАТА - СИМВОЛ НА МИР И ЛЮБОВ, ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ”

КОНКУРС ЗА МАРТЕНИЧКА И КАРТИЧКА

МИЛИ ДЕЦА, БИБЛИОТЕКАТА ВИ ОЧАКВА С НЕТЪРПЕНИЕ!

СРОК ЗА ПРЕДАВАНЕ 1 ФЕВРУАРИ - 1 МАРТ


Регионална библиотека "Априлов -Палаузов" обявява детски конкурс

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА "АПРИЛОВ-ПОЛОУЗОВ"
ОБЯВЯВА
КОНКУРС ЗА РИСУНКА ПО ПРИКАЗКИТЕ НА БРАТЯ ГРИМ
НА ТЕМА "МАЙСТОРИ НА ПРИКАЗКАТА"

 СРОК ЗА УЧАСТИЕ - 1 ФЕВРУАРИ - 28 ФЕВРУАРИ

Често задавани въпроси за Преброяването

НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИТЕ ВЪПРОСИ ОТ ГРАЖДАНИ :

  1. Какво е домакинство и какво е семейство?

Домакинство е:

§         едно лице, което живее в самостоятелно жилище, стая или част от стая и е на самостоятелен бюджет;

две или повече лица, които живеят в едно жилище или част от жилище и имат общ бюджет, независимо дали имат, или нямат родствени връзки.

Семейство образуват:

§         съпрузи (в юридически брак или съжителство без брак) без деца;

§         съпрузи (в юридически брак или съжителство без брак) с едно или няколко никога не встъпвали в брак деца, независимо от възрастта им;

§         един родител с едно или повече никога не встъпвали в брак деца, независимо от възрастта им.

Едно лице не формира семейство.

  1. Как се преброяват българите в чужбина?

Българските граждани, които отсъстват от страната за по-малко от една година (т.е. заминали в чужбина след 01.02.2010 г.) и се намират в друго населено място в чужбина, поради командировка, на гости, на почивка, на лечение и др., се преброяват като временно отсъстващи. Не се преброяват българските граждани, които отсъстват от страната за повече от една година (т.е. заминали в чужбина преди 31.01.2010 г.). Те се преброяват в страната, в която живеят.

Студентите, независимо дали в България или чужбина се преброяват в населеното място, в което учат, а учениците се преброяват при родителите.

  1. На какъв адрес се преброяваме?

При попълване на преброителната карта лицата посочват адреса, на който действително живеят, тоест обичайния адрес, независимо къде е адресната им регистрация по постоянен или настоящ адрес.

  1. Колко хора се преброяват с една регистрация?
С една регистрация се преброява едно жилище и всички лица, които живеят в него. С един валиден имейл адрес може да се направи само една регистрация
Още статии...