РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Новини

В ПОНЕДЕЛНИК МИНИСТЪР ИГНАТОВ СТАВА АПРИЛОВЕЦ

На 14 юни, понеделник, по покана на народния представител Галина Банковска и областния управител Мариян Костадинов, министърът на образованието и науката Сергей Игнатов ще посети Габрово.  
Визитата му започва с посещение на Националната Априловска гимназия по случай 175-та годишнина на Първото Новобългарско светско училище. В програмата е предвидена презентация за историята на училището и дискусия на тема:„Значението на образованието като национален капител и необходимостта от нов закон”. В актовата зала на най-старото училище Министър Игнатов ще бъде закичен със знака на училището и ще повтори клетвата, която изрича всеки ученик прекрачвайки прага на школото – така Министърът ще стане част от мисията и каузата наречена „Априловец”.
Следобед визитата на министъра включва посещение на ТУ – Габрово, където заедно с Ректора на университета ще награди двама отлично представили се ученици в Националния конкурс „Млади таланти”.
В края на деня Сергей Игнатов ще посети и реконструираното със средства на Европейския съюз  СОУ „Райчо Каролев”.


ТРЕНИРОВКА НА ОБЛАСТНИЯ ЩАБ ЗА КООРДИНАЦИЯ НА СНАВР

ТРЕНИРОВКА НА ОБЛАСТНИЯ ЩАБ  ЗА КООРДИНАЦИЯ НА СНАВР

 

На 17 юни 2010 г./четвъртък/, в изпълнение на годишния план за работа на Областния щаб за координация (ОЩК) на СНАВР и Заповед на Областния управител от май 2010 год., ще се проведе тренировка на тема: „Дейност на Областния щаб за координация на СНАВР при наводнение”.

Целта на  тренировката е:
1.    Да се повиши подготовката и да се усвоят функционалните задължения на членовете на Областния щаб за координация за управление на кризи при възникване на наводнение.
2.    Да се изучи детайлно ІІІ-та част на аварийното планиране”Наводнения” и да се установят реално специализираните екипи от Единната спасителна система за провеждане на СНАВР при наводнение.
3.    Да се подобри и усъвършенства координацията и практическите умения на членовете на ОЩК за провеждане на СНАВР чрез Оперативния комуникационно – информационен център (ОКИЦ) на Областно управление ”Гражданска защита” – Габрово.