РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Над 450 ориентировачи от цялата страна ще се състезават тази събота и неделя за Купа Габрово. За първи път Габрово ще е домакин на национално състезание по ориентиране в градска среда. То е част от годишния календар на Българската федерация по спортно ориентиране, организира се от КСО„Узана“ – Габрово под патронажа на Областния управител на област Габрово, със съдействието на „Идеал Стандарт – Видима АД“ и с подкрепата на Община Габрово.

Стартовете за Купа Габрово 2022 ще се проведат в централна градска част гр. Габрово /спринтова дистанция/ и район Градище /средна дистанция/. Заявки за участие са заявили над 450 участници от близо 40 клуба в страната на възраст от 10 до 70 години.  Официалното откриване на състезанието ще се състои в 14:00 часа в двора на Национална Априловска гимназия.

Областният управител Ралица Манолова подкрепя усилията на организаторите за развитие на този спорт, който има богата традиция у нас, дава възможност на малки и големи да го практикуват и се превръща в едно истинско забавление. Тя приветства усилията за развитието на спорта в градска среда в подкрепа и насърчаване на активния и природосъобразен начин на живот.