РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

 

Уважаеми жители на област Габрово,

 

За мен е чест и привилегия да Ви поздравя с Деня на Освобождението на България! Ден на преклонение, който ни изпълва с национална гордост и събужда борческия съзидателен дух!

Четем и препрочитаме историята. И всеки ден пишем нова. И помним и предаваме на поколенията завета за свободата. Свободата, която пази изначално българското и дава простор на мислите и делата ни.

В Деня на Освобождението нека се замислим и си обещаем всеки да дава най – доброто от себе си, да се обръщаме по - често към завета на опълченците, революционерите, възрожденците и да го следваме. Нека бъдем примера за децата си, който искаме да виждаме в бъдещето, което те съграждат. По – често да говорим с тях за историята ни, за уроците, за силата на българския дух, за традициите и културата ни, за свободата. Онази свобода, която те имат – да знаят своя род и език, да пътуват и учат навсякъде, където пожелаят, да се реализират и да правят промяната, която искат за себе си -  възможна.

 

Нека всеки да има волята онова, което не му харесва и вярва, че може да стане по – хубаво, по – чисто, по – добро, по – справедливо, по – успешно – да го промени! Имаме свободата да го направим – извоювана, изстрадана, жадувана от предците ни и завещана ни. Да я случваме по най – добрия начин за нас и нашите деца.

Честит Национален празник!

 

Ралица Манолова

Областен управител на област Габрово