РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител и неговият заместник ще проведат поредица от срещи с кметовете на общините от област Габрово в рамките на тази седмица.

Днес Ралица Манолова и Ивелин Стоянов разговаряха с кмета на община Трявна - Силвия Кръстева и нейния заместник - Марин Маринов за приоритетите в развитието на Трявна. Обсъдени бяха въпроси, свързани с няколко важни за общината и жителите й инфраструктурни обекти. Коментирана беше реализацията на ремонта на пътя Вонеща вода – Трявна и заложените срокове и дейности за изпълнение. За всички е ясна необходимостта от ремонт на пътя Габрово – Трявна, поради зачестили пътно-транспортни произшествия, липса на маркировка и множеството жалби за липса на сцепление с горния асфалтов пласт. „Имам уверението, че участъкът Трявна - Габрово е предвиден за основен ремонт през 2024г. в дългосрочната инвестиционна програма, изготвена от Областно пътно управление“ – коментира областният управител и допълни, че през следващата седмица ще инициира разширена среща с директора на ОПУ, управителя на ВиК ООД Габрово и представители на всички общини, по време на която да се синхронизират действията и да се обсъди в детайли програмата за ремонти на участъци от републиканската пътна мрежа. „Смятам, че трябва да има координирани действия между институциите и всяка една община да знае какво предстои да се случва - особено на нейна територия.“ – сподели Манолова. Разгледани бяха и няколко казуса, които касаят безопасността по пътищата и синхрона в работата на ангажираните с процеса.

Коментиран беше и въпросът с липсата на нормално водоснабдяване на тревненци особено през летните месеци. Областният управител заяви подкрепата си и готовността да съдейства за решаването на този проблем. Изключително важно е да се работи в посока да има пречиствателна станция за питейна вода, подчерта още Ралица Манолова.

Повдигнат беше и проблемът с неизпълнение на маршрутните разписания по линията София – Трявна, за който заместник – областният управител Ивелин Стоянов обеща да проучи и съдейства за разрешаването му.

Обсъдени бяха още въпроси, свързани с общинското здравеопазване, развитието на туризма и спорта