РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Отчитайки рисковете, свързани с пандемичната обстановка, Регионално управление на образованието – Габрово счита за целесъобразно създаване на резерв от кадри, които при необходимост да се включат в образователния процес. - информират от управлението.

За тази цел и с оглед добрата оперативност се изгражда информационна база от „заместващи учители“ чрез достъп до попълване на електронен формуляр за регистриране на желаещите педагогически специалисти, специалисти и студенти в случай на отсъстващи учители. Директорите на образователни институции имат достъп до базата чрез потребителско име и парола на сайта на РУО.

В информационната база могат да се регистрират:

  • специалисти с вече придобита професионална квалификация „учител“ и "учител по..." (учебен предмет);
  • студенти в последната година от обучението си за придобиване на образователно-квалификационна степен (ОКС) „бакалавър“ или „магистър“ от професионално направление „Педагогика" или „Педагогика на обучението по...“,
  • студенти или представители на бизнеса, които се обучават или притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ или „бакалавър“ по специалности от област на висшето образование според Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления, утвърден от Министерски съвет с Постановление № 125 от 24.06.2002 г., които съответстват на учебните предмети и/или модули.

Формуляр за включване в информационна база "ЗАМЕСТВАЩИ УЧИТЕЛИ", РУО - ГАБРОВО в случай на отсъстващ учител във връзка с COVID 19