РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител Невена Петкова и директорът на Областно пътно управление Дeян Георгиев инспектираха ремонтните дейности, които се извършват на пътни участъци от републиканската пътна мрежа на територията на Община Севлиево.


Интензивни ремонти текат на Път I-4/E-772 от км 84+130 до км 84+624 и от км 84+905 до км 85+800 /направлението София-Варна, местност Функата/. Изпълнени са дейности по възстановяване отводняването на пътя чрез : почистване и ремонт на отводнителни бетонови улеи, пътни окопи и водостоци. Предвидено е още профилиране на банкети, ландшафтно оформяне, предварителни ремонти по асфалтовата настилка, цялостно преасфалтиране чрез полагане неплътен и плътен асфалтобетон. „С реализирането на ремонтните дейности по един от най – натоварените пътни участъци в областта ще се подобрят условията за осигуряване безопасността на движението. Ще се осигури добро отводняване, стабилност на пътното тяло, комфорт и безопасност на пътуващите“ – категоричен е директорът на ОПУ – Габрово инж. Деян Георгиев. В момента се провежда обществена поръчка за укрепване на свлачището в района, като се очаква дейностите да стартират през следващата година.


Превантивен ремонт предстои и по още един път с интензивен трафик, а имено път Ш-404 "I-4-Богатово-Севлиево" от км 0+000 до км 4+777.  „Вярвам, че жителите на с. Богатово и гр. Севлиево, а и онези, на които често им се налага да преминават по този път, ще бъдат удовлетворени и ще пътуват по - безопасно и комфортно. Надявам се, след като всички тези ремонти приключат,  шофьорите да бъдат внимателни и имат съзнание на отговорни участници в движението" – сподели областният управител Невена Петкова, която след това посети и ремонтирания вече и готов път Ш-4402 „II-44-Г.Росица" от км 1+852 до км 4+855, където освен положения неплътен и плътен асфалтобетон е извършено и почистване на отводнителните дъждоприемни шахти в с.Горна Росица.

Инж. Георгиев информира още, че Агенция „Пътна инфраструктура" има договор за „Укрепване на обекти от републиканската пътна мрежа, засегнати от геодинамични процеси и явления". Той предвижда трайно укрепване и обезопасяване на скатове, деформации на пътното платно, свлачища на общо 11 обекта от републиканската пътна мрежа на територията на област Габрово.