РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Невена Петкова, областен управител: "Не забравяйте и не пренебрегвайте очакванията на онези, които вярват в развитието на съвременно Габрово."

Избраният на първи тур кмет на община Габрово Таня Христова днес официално встъпи в длъжност. Заедно с нея, кметовете на кметствата Поповци и Яворец и общинските съветници положиха клетва на свиканата от областния управител Невена Петкова първа сесия на Общински съвет – Габрово.

В своето обръщение областният управител каза:

„Уважаеми народни представители, представители на духовенството, госпожи и господа,

За мен е чест, че днес в мое присъствие ще положите своята клетва и съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация ще поемете управлението на община Габрово.

Уважаема госпожо Христова, от името на институцията, която представлявам и лично от свое име Ви поднасям официално поздравления за резултата от проведените избори. А той е красноречив и ясно показва едно – доверие към Вас и политиките, провеждани в община Габрово, признание за качествата ви на достойна личност и авторитетен ръководител.

Уважаеми избраници,

Предстои да положите клетва в името на Република България, да спазвате Конституцията и законите на страната, да се ръководите от интересите на гражданите и да работите за тяхното благоденствие. Помнете я! Тя ви задължава де сте отговорни към избора на хората, защото всеки един от вас, без значение от политическата му принадлежност, носи избора на някой, който е повярвал в него. Не забравяйте и не пренебрегвайте очакванията на онези, които вярват в развитието на съвременно Габрово.

Работете заедно за още перспективи пред младите габровци, които обичат своя град и искат да се развиват и живеят тук. Бъдете по – често сред тях, вслушвайте се в тях, защото те са верният коректив. Работете и с онези, които предоставят и създават работни места. Работете за бъдещето на Габрово.

Като част от този град и като представляващ институцията областен управител, мога да заявя, че в мое лице имате партньор, ангажиран с проблемите и радостите, които ви вълнуват. Разчитам на опита, но и на новаторството ви, на професионализма и отдадеността на местната власт в работата й за добруването на хората от община Габрово. От своя страна аз ще продължа да работя безпристрастно, спазвайки буквата на закона.

Минути преди да положите клетва ще ви призова да не забравяте и че „Съединението прави силата“. Вярвайте, че само заедно може да постигате повече набелязани цели. Не е лесно, защото често това налага първо да обърнем внимание към себе си, да преодолеем себе си, но направим ли го ще започнем да гледаме в една посока. А тя за всички вярвам е една – и това е живият град, който носи своята идентичност и се гордее със своите постижения. Ние сме една общност и сме отговорни за онова, което се случва около нас. Но преди всичко трябва да бъдем отговорни към себе си, за да може да очакваме същото и от хората около нас. Нека бъдем внимателни в мислите си и нека спазваме хигиена на общуване. Говорете, когато имате какво да кажете, когато думите ви чертаят пътища за нови хоризонти или пък са градивна критика. Вярвам, че тук ще се вземат мъдри и целесъобразни решения. Ще работите неуморно и отдадено, с любов към Габрово, с постоянство и старание за по-добър и качествен начин на живот.

Бъдете здрави, постигайте успехи и резултати, които да удовлетворяват ако не всички, то поне по - голямата част от жителите на Габрово. На добър час през новия мандат 2019 – 2023 г.“

В края на първото редовно заседание Климент Кунев беше избран за Председател на Общински съвет – Габрово.