РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

"Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг" се провежда днес в Габрово

Днес от 10:00 до 16:00 часа в Библиотеката на Техническия университет – Габрово се провежда десетото юбилейно издание на кариерния форум "Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг". Стартът на форума, който цели да срещне бизнеса и младите хора в най-бързо развиващите се сектори, беше даден от управителя на JobTiger Светлозар Петров, областния управител Невена Петкова, и.д. кмет на Община Габрово Нела Рачевиц, председателят на Общински съвет – Габрово Лена Георгиева и златният спонсор на събитието от LiveArea. Областният управител Невена Петкова приветства участниците и пожела и двете страни – търсещи и предлагащи, да намерят своята пресечна точка, за да има ефективност. Тя подчерта, че Габрово е известно като люлката на образованието, но има и солидни основи в ИТ – сектора. „Привлекателността на подобни специалности още от средното образование е голяма и например в професионалната гимназия все повече младежи я предпочитат. Това са тенденциите и ние трябва освен да ги следваме и да се възползваме от тях, но и да предоставяме възможности за да имат почва те у нас.“ – сподели още областният управител и допълни, че говорим вече за образование и индустрия 4.0 – това е бъдещето и ние сме част от него. Доц. Илия Железаров, който представлява домакините от Технически университет – Габрово, също подчерта, че на Габрово му подхожда този форум и припомни, че съвсем скоро ще заработи и технологичният парк, който е изключително важен за развитието на иновациите, бизнеса и научните изследвания в гр. Габрово. То подчерта, че връзката между бизнеса и образованието трябва да става все по – здрава. За студентите, които днес ще посетят форума това е най-лесният и достъпен начин да се срещнат с бизнеса и да направят своите първи стъпки в кариерата си. Така те ще се запознаят с пазара на труда, предложенията на него и изискванията на фирмите, в конкретния сектор. Така те ща са в състояние да вземат най-правилното и най-вече информирано решение за своето бъдеще.

Общо девет фирми днес ще очакват среща с младите хора на Габрово, избрали да се развиват в ИТ – сектора. Кои са те може да се запознаете тук https://careerdays.bg/bg/it-careerdays/participants-gabrovo

Партньори на събитието са Министерството на образованието и науката, Министерството на икономиката, КРИБ, Job Tiger.tv, HR Industry.bg, Аз мога тук и сега, b2bMedia, Computer world.bg, Karieri.bg, сп. Журнал за жената, Buljobs.com 9Academy.bg, teennews.eu, Uchi.bg, Able Mentor, teen Portall.com, Международната награда на херцога на Единбург - България, Kaldata, CIO, SkyLines.