РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Доброволци търсят съмишленици

8 точки от област Габрово са регистрирани на Зелената карта на най-мащабната доброволческа инициатива у нас - „Да изчистим България заедно“ и очакват вниманието на всеки, който иска да се включи в инициативата. За община Габрово на картата са посочени обектите: междублоково пространство на ул. „Зелена ливада“ 12, градинката около университетската библиотека, незаконно сметище в с. Харачери. За община Севлиево са маркирани три села  - Буря, Душево и Кормянско, както и зелени площи в междублокови пространства в Севлиево. Две са местата посочени на картата и в рамките на община Дряново. Всички тези места са посочени от доброволци, които търсят поне по още десетима съмишленици, с които да споделят денят на голямото почистване, който тази година е на 14 септември. Посочен е сборен пункт и описание на дейностите.

Общинските администрации ще предоставят чували и ръкавици на желаещите да подкрепят инициативата. Създадена е организация, при която ще бъде осигурено сметоизвозването на събраните от гражданите отпадъци. На 14 септември 2019г. работното време на ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“ – Габрово ще бъде удължено до 16:30 часа. Достъпът до депото ще бъде свободен за всички транспортни средства, които са се включили в инициативата.

За да се оптимизира работата на екипите на ОП „Благоустрояване“ – Габрово за транспортиране на отпадъците е необходимо да бъде подадена информация за мястото на почистване на тел.: 066 818 311 срок до 14:00 часа на 13 септември 2019 г.