РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Министър Нанков посети Габрово, където откри обекти по ОП "Региони в растеж“ 2014-2020 г. и инспектира изпълнението на големи инфраструктурни проекти

Областният управител Невена Петкова присъства на церемония по откриване на обекти по проект „Габрово – инвестиции за изграждане на съвременна градска среда“ на обща стойност 11 138 023,59 лв. Проектът за обновяване на градската среда включва кръгово кръстовище на Шиваров мост, нова Източна градска улица и обновен и реконструиран парк на Колелото. Обектите бяха официално открити от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кмета на община Габрово Таня Христова в присъствието на евродепутата Андрей Новаков, народните представители Иглика Иванова – Събева и Николай Сираков, председателя на Общински съвет – Габрово Лена Георгиева, заместник – кметова, гости от съседни общини и граждани. Ново дръвче – явор, беше засадено в парка на Колелото от кмета и министъра с помощта на деца от ДГ „Явор“- Габрово.

По време на визитата си в Габрово министърът на регионалното развитие, придружено от председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов и инж. Дончо Атанасов – член на УС на агенцията, посети обхода на Габрово и се запозна на място с изпълнението на дейностите. Според Нанков проектът е грандиозен не само за Габрово, но и за Северна България. По отношение на тунела под Шипка министърът съобщи, че разработката на идейния проект вече е приета на експертен съвет в МРРБ като се разглеждат различни варианти за финансиране. Направена беше и инспекция на хода на рехабилитацията на пътя Габрово – Севлиево - лот 11 и 12 по ОП „Региони в растеж“, където крайният срок за приключване е лятото на 2019-та година.