РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Започна рехабилитацията на пътя Севлиево-Драгановци

Започна рехабилитацията на пътя Севлиево-Драгановци. 14,6 - километровата отсечка ще бъде ремонтирана по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойността на проекта е 12 902 797 лв. с ДДС като 85% е европейско финансиране, а националното - 15%.

Гости на символичната първа копка бяха инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, областният управител на Габрово Невена Петкова, кметът на община Севлиево д-р Иван Иванова, директорът на ОПУ – Габрово инж. Диян Георгиев, кметът на с. Яворец Койчо Коев. На събитието присъстваха и представители на фирмата изпълнител. С тържествен водосвет, отслужен от отец Цонко, стартира изпълнението на новия обект. „Това е най-краткият път от София до Габрово, но и най-натовареният“, коментира инж. Светослав Гласов. Той допълни, че през тази година предстоят да бъдат рехабилитирани 570 км. пътища в страната. Ще бъдат обявени обществени поръчки за над 3 млрд. лв до края на годината и всичките те са за Северна България. Гласов допълни още, че днешният участъкът на Лот 11 от проекта обхваща и част от републиканската мрежа, улици които са в Севлиево, няколко кръстовища и мостове. „Свидетели сме за волята на Правителството да развива инфраструктурата и в Северна България. Важно е държавата да се грижи и да осигурява добри условия за живот на своите жители“ – подчерта и областният управител Невена Петкова в обръщението си. Тя допълни, че стартира поредният проект, важен за развитието на област Габрово, след реализирането на който пътят между Габрово и Севлиево вече ще има своя европейски облик. „Рехабилитацията му е важна, както за икономиката, така за развитието на туризма, но най-вече за сигурността на всички онези, които пътуват в този пътен участък.“ – каза още Петкова и пожела качествено и в срок да бъдат изпълнени дейностите.

Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 11 от проекта е ДЗЗД „Хоталич“, с участници: „Инфрастроежи“ ООД и „Автомагистрали – Черно море“ АД. Строителният надзор ще осъществява Обединение „Пътища НРТС“, в което са: „Научно -Технически съюз по строителство – Консултинженеринг“ ЕООД, „Т7 Консулт“ ЕООД, „Стройнорм“ ЕООД и „Рафаилов консулт“ ЕООД. Авторският надзор е на „ТРАНСКОНСУЛТ-22“ ООД.