РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител участва в обсъждане на актуализираната Стратегия за национална сигурност на Република България

Областният управител на област Габрово Невена Петкова и главен експерт ОМП в Областната администрация Валентин Станков участват днес в обществено обсъждане на актуализираната Стратегия за национална сигурност на Република България. Домакини на събитието са НВУ „Васил Левски“ Велико Търново .

Представянето на Актуализирания документ направи д-р Георги Кръстев, съветник към политическия кабинет на министър-председателя и секретар на Съвета по сигурността, който акцентира върху новите моменти в стратегията и разясни стъпките в процеса на актуализация на документа, както и поясни, че документът е отворен за препоръки и допълнения.

Участниците в срещата са представители на държавната власт, висши училища и неправителствени организации, работещи в сферата на националната сигурност.

Проектът на стратегията е разработен от Междуведомствена работна група съгласно заповед № P-128 от 6 юли 2017 г. на министър-председателя Бойко Борисов. Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност ще изпълнява функциите на секретариат на Междуведомствената работна група и подпомага нейната работа.

Снимка: Дарик - Велико Търново