РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Благодарност към всички, които посрещат в ръцете си новия живот и пожелания първото бебе на 2021 година да проплачe в ново, модерно и приятно за престой АГ – отделение. С това наричане областният управител и директорът на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ дадоха старт на кампанията по набиране на средства за ремонт и закупуване на оборудване за „Отделението по акушерство и гинекология“ в Деня на родилната помощ. „Последното останало нереновирано отделение, откъдето тръгва пътя на нашите деца, се превърна в наша кауза.“ – сподели областният управител Невена Петкова, която разказа как се е зародила идеята Областна администрация да дари последните останали броеве на новото изданието „Дързостта да бъдеш първи“ на онези, които първи са подкрепили идеята – „Алекс и Ко“ ООД, „Идеал Стандарт – Видима“ АД, Печатница М-ПРЕС - Севлиево, Ротари клуб – Габрово и Северноцентрално държавно предприятие. Тя изрази увереност, че както в миналото на габровския индустриалец не му е било чуждо да дарява средства за различни каузи, така и днес има много обществено ангажирани хора, благодарение на които едно мечта и кауза ще се превърне в реалност.

По традиция на този ден беше извършен ритуалът, в който родилка измива ръцете на най – възрастната акушерка. Днес това беше акушерката Кабакчиева, която пожела на всички свои колеги да продължават да вършат своята работа с горещи сърца, радост и професионализъм.

Успешна 2019-та година отчете началникът на отделението д-р Анчев. Статистиката показва, че през изминалата година в габровската болница са родени 309 бебета. 100 жени са предпочели други болници, сподели д-р Анчев, а причината за това тяхно решение - условията в болницата не са такива, каквито на други места. Той изрази надежда, че следващата година този празник ще бъде отпразнуван в обновено отделение, с подмладен състав, нови попълнения и повече родени деца.

И докато траеше празничната церемония всички погледи бяха насочени към най – важните бебетата Алис и Радослав – които търпеливо изчакаха, за да получат своите благопожелания от гостите. Алис е първото бебе, родено в област Габрово за 2020 година. Малката дама е проплакала на 1 януари в 19:45 часа, тежи 3,300 кг и е висока 50 см. Радослав като един истински юнак тежи цели 3,600 кг и е късметлията, на който се падна официално и обредно изписване на днешния празничен ден.


Всеки, който желае да направи дарение, което да бъде използвано за ремонт и закупуване на болнично обзавеждане на „Отделение по акушерство и гинекология“ при МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ АД може го направи на следната дарителка сметка:

IBAN: BG62STSA93000021423558

BIC: STSABGSF

Банка ДСК клон Габрово

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ АД

За участието на всеки в благотворителната кампания ще бъде предоставен Договор за дарение от МБАЛ "Д-р Тота Венкова" и връчено Удостоверение за дарение