РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Среща за проблемите в сферата на пътната поддръжка и предстоящите инфраструктурни проекти проведе днес областният управител Мария Башева. На срещата присъстваха народните представители Валери Митов и Даниел Петров, заместник областните управители Иван Любомиров и Даниела Маринова, , кметът на Трявна Денчо Минев, заместник- кметът на Трявна Жасмина Лазарова, общинският съветник Мария Пенева, заместник-кметът на Дряново Ангел Ангелов, заместник- кметът на Габрово инж. Деян Дончев, директорът на ОДМВР- Габрово Илиян Иванов, началник-сектор “Пътна полиция“ Николай Симеонов и Стефан Тотевски, началник-отдел към Община Севлиево.
Четири проекта са реализирани за подобряването на организацията на движението по републиканската пътна мрежа в областта в края на миналата и в началото на тази година, а други 5 ще бъдат изпълнени през 2024 г. Това поясни директорът на Областно пътно управление инж. Деян Георгиев, който представи и отговори на 15-те въпроса, поставени на работната среща, свикана миналата седмица от областния управител с участието кметовете на общините в областта, председателите на общинските съвети и народните представители от региона.
Инж. Георгиев информира, че в началото на 2024г. е реализиран проект за подобряване организацията на движение на пътно кръстовище при разклона за с. Ряховците, като е поставена нова вертикална сигнализация. Също е изпълнен и проектът за подобряване организацията на движение на път III-5004 „Обход на гр.Габрово“ в района на кв.“Чехлевци“.
В края на миналата година са монтирани делинеатори в оста на пътя на разклона за с. Враниловци. Към настоящия момент част от тях са унищожени, като ще бъдат подменени с нови. От Областно пътно управление са изпратили и писмо до фирмата изпълнител, в което поставят въпроси относно съблюдаваните параметри и качеството на използваните материали за ограничителите, в което настояват новите да са по-висок клас. Георгиев поясни, че все още не са платили на изпълнителя.
Подобрена е и организацията на движението по път I-5/Е-85 „Граница В.Търново-Дряново-Габрово“ при кръстовище с път III-5004 в близост до с.Донино. Проектът е осъществен в края на миналата година. От реализирането му до момента няма данни за настъпили пътнотранспортни произшествия, съобщиха от ОДМВР – Габрово.
Проектите, които ще бъдат реализирани през 2024г са:
- подобряване организацията на движение на път II-44 „Севлиево-Драгановци-Габрово“ в с.Янковци чрез монтаж на гъвкави ограничители (делинеатори). Изпратено е задание, което е одобрено на 10.01.2024 г.
- подобряване организацията на движение на пътно кръстовище при км 141+394 на път I-5/Е-85 „Граница В.Търново-Дряново-Габрово“ (вход към с.Донино). Одобрено е заданието на 10.01.2024. и предстои да бъде реализиран.
-организация и безопасност на движението на път I-4/Е-772 „Граница Ловеч-о.п.Севлиево-граница В.Търново“ в участъка от км 90+874 до км 91+000.
-организация и безопасност на движението на път I-4/Е-772 „Граница Ловеч-о.п.Севлиево-граница В.Търново“ в участъка от км 99+274 до км 99+374
-временна организация на движението на път III-5002 „Велковци-Скалско“ в участъка между с.Велковци и с.Скалско.
Подробна информация по зададените въпроси от кметовете на общините очаквайте утре.

 сайт