РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Мостът в с. Кръвеник ще бъде ремонтиран, осигурено е финансиране

Мостът в с. Кръвеник ще бъде ремонтиран през тази година, уверение за това се получи в Областната администрация от инж. Деян Георгиев, директор на Областно пътно управление – Габрово. Мостът е в изключително компрометирано състояние, има готов технически проект и осигурено финансиране в размер на близо 150 000 лв.

Освен този участък в област Габрово за настоящата година са предвидени за ремонт още няколко пътни отсечки от републиканската пътна мрежа с най – влошено технико – експлоатационно състояние. Това стана ясно от проведената среща на министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов с представители на АПИ, „Автомагистрали“ ЕАД и министерството. По време на срещата от АПИ бяха представени конкретно по области участъци, които са определени за спешен ремонт през 2022 г. – това са път III 5006 – Габрово – Узана от км 5+682 до км 21+380; път III -609  Трявна – Дряново от км 47+432 до км 63+800; път III-403 Кормянско – Крамолин от км 14+000 до км 26+685; път III -401 – известен като стария път за Ловеч, път III-4403 Габрово- Кози рог от км.0+000 до км 18+088, както и път I-5 Габрово – връх Шипка от км 155+195 до км 170+000. Предвидените отсечки обхващат участъци от всички общини на територията на област Габрово, а с реализирането на ремонтните дейности ще се подобри значително технико-експлоатационното състояние на пътищата, както и ще се повиши безопасността на движение.

След тази среща министърът отвори възможността граждани да могат да подават свои предложения за включване на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние. Предложенията и сигналите, включително снимки и видеоматериали, могат да се изпращат на имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Те ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.