РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областният управител Борислав Бончев настоява за спешни действия за повишаване безопасността на път I-5 в участъка Габрово – връх Шипка

Областният управител Борислав Бончев получи в разговор уверение от председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“, че ще се предприемат действия за повишаване безопасността на път I-5 в участъка Габрово – връх Шипка.

Още през септември областният управител със свое писмо до регионалния министър и управителя на АПИ изрази загриженост за състоянието на републиканската пътна мрежа особено в участъка от път I-5 Габрово – връх Шипка. Предвид предстоящия зимен сезон и с цел предотвратяване опасни инциденти Борислав Бончев настоя пред компетентните органи да се вземат спешни мерки за повишаване безопасността по пътя. „Влошените атмосферни условия и заличената хоризонтална маркировка, а и липсващата на места вертикална сигнализация, силно затрудняват ориентацията на водачите на МПС и правят движението по този път крайно опасно“ – заяви областният управител. „Освен това към настоящия момент трябва да отчетем и засиления трафик през Прохода, поради пренасочване на движението от затворения за ремонт Проход на Републиката“ – коментира още мотивите си Бончев, който е категоричен, че безопасността на участниците в движението трябва да е основен приоритет и изрази надежда в отговорното отношение на институциите към поставения проблем.