РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Областна администрация – Габрово обявява конкурс за две позиции

Областна администрация – Габрово обяви конкурс за попълване на екипа си с двама държавни служители в специализираната дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“.  

Кандидатите за длъжността „младши експерт“ трябва да имат придобита специалност в областта на екологията или опазване на околната среда и минимална образователна степен – професионален бакалавър.

В какво ще се състои неговата работа? Подготовка, организация и координация на дейностите в направления енергийна ефективност, възобновяеми и алтернативни енергийни източници и биогорива, опазване на околната среда, устойчиво ползване и възстановяване на природни ресурси, включително управление на отпадъци, предложения за обявяване и планове за управление на национални и природни паркове, както и свързаните с тях нормативни документи. Участие в разработването на проекти, становища и предложения за решения по прилагането на нормативните актове в областта на енергийната ефективност и опазването на околната среда.

За длъжността „старши експерт“ придобитата специалност следва да бъде от професионално направление"Архитектура, строителство и геодезия" или "Машинно инженерство".

Кандидатът, който заеме позицията ще подготвя, организира и координира всички дейности, свързани с регионалното планиране за територията на област Габрово, включително ще извършва координация и контрол върху дейността на общинските администрации и регионалните структури на изпълнителната власт при осъществяване на задълженията и правомощията им, свързани със специалните закони за устройство на територията /ЗУТ, ЗКИР, ЗСПЗЗ, ЗОЗЗ, ЗВГЗГФ и др./. Към това включваме и подготовка, организация и координация на всички дейности, свързани с осъществяване на държавната политика в отрасъл водоснабдяване и канализация, управление и контрол на водите, речните басейни, водностопанските системи, съоръжения и язовири.

Ако търсите работа и възможност за реализация на придобити знания, умения и компетентности, ако искате да станете част от малък и сплотен екип, ако искате да смените сферата си на досегашна дейност или просто искате да предизвикате себе си –ще Ви очакваме!

Срокът за кандидатстване е до 17:00 часа на 18 октомври 2021 г /понеделник/

Цялата информация за обявленията, необходими документи за кандидатстване и условия са достъпни на интернет страницата на Областна администрация – Габрово www.gb.government.bg в меню „Администрация“, подменю „Търгове, обяви,конкурси“ .