РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Набират се номинации за отличието „Аз гарантирам щастливо детство“

През 2021 г., за четвърта поредна година път Държавната агенция за закрила на детето ще връчи Отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“.

Основният критерий, по който се присъжда ежегодното отличие е приноса в грижата за децата и дейностите и инициативите, които създават условия за тяхното пълноценно развитие.

Целта на инициативата е да стимулира осигуряването на високо качество на живот на децата, в това число и удовлетвореност на родителите, чрез реализирането на дейности в съответствие с установените стандарти, правила и процедури, и принос към създаването на нови възможности за пълноценно развитие на децата.

Отличителният знак се връчва за постижения в следните четири категории:

  • Устойчиво развитие
  • Успешна промяна
  • Значима иновация
  • Значимо партньорство.

Кой може да кандидатства или да бъде номиниран?

 

За отличието могат да кандидатстват или да бъдат номинирани общини, юридически лица, доставчици на социални услуги за деца, детски градини, училища, центрове за специална образователна подкрепа и читалища.

Всеки кандидат може да кандидатства или да бъде номиниран само в една категория.

 

Процедура по номиниране:

 

За участие в конкурса се изпраща формуляр (съответно за кандидатстване или за номиниране), съдържащ данни за номинираната организация/институция, както и мотивите за номинацията. Формулярите могат да бъдат изтеглени от линковете по-долу.

 

Важно!

 

Към формуляра следва да бъдат представени и доказателства, удостоверяващи постиженията на кандидата – сертификати, снимки, видеоматериали, анализи, препоръки, отзиви и други подходящи документи, доказващи ефективността и устойчивостта на постигнатото въздействие.

Формулярите и съпътстващите документи следва да бъдат изпращани на официалния имейл адрес на Агеницията: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  с копие до Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  до 26 октомври 2021 г.

 

Как ще бъдат определяни победителите?

 

Наградените ще бъдат определени от седемчленна комисия под ръководството на Председателя на ДАЗД. В комисията участват представители на Консултативния съвет и Съвета на децата към ДАЗД, експерти на ДАЗД, общественици, представители на медиите и др.

Наградите се определят в съответствие с предварително разработени критерии по отделните категории.

 

Регламент

Формуляр кандидатстване

Формуляр номинации