РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Започна обществена консултация на тема: „Уроците от изпълнението на публичните политики в сектора за учене на възрастни през периода 2014 – 2020 г. – изводи и препоръки“.

Националният координатор за изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни започна обществена консултация на тема: „Уроците от изпълнението на публичните политики в сектора за учене на възрастни през периода 2014 – 2020 г. – изводи и препоръки“.

Консултацията ще се проведат чрез съчетаване на предимствата на онлайн комуникацията, която предоставя както Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE), така и интернет страницата на националния координатор за учене на възрастни. За целта е създаден Форум за обществени консултации: публичните политики в сектора за учене на възрастни. Цялата информация за процеса на обществени консултации ще бъде достъпна в този Форум и неговите секции. Вече са публикувани първите новини, малки съвети за дискутиране, основните документи за обществената консултация, както и конкретни въпроси за обсъждане.

За ефективен достъп до Форума Ви предоставяме следния линк:

https://epale.ec.europa.eu/en/node/170290

Резултатите от обществената консултация ще бъдат използвани за подготовка на последваща оценка на въздействието, като основно ще бъде оценен постигнатият напредък по отношение на целите на Националната стратегия за учене през целия живот за периода 2014-2020 г., както и степента на изпълнението на областите на въздействие, насочени към ученето на възрастни.

Целта е оценката да осигури по-пълна осведоменост както на лицата, вземащи решения на национално и областно ниво, така и сред всички заинтересовани страни и широката общественост относно постигнатите резултатите от изпълнението на Стратегията с оглед на бъдещото развитие на сектора за учене на възрастни в България.