РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

От Държавна агенция за закрила на детето напомнят „НЕ СИ САМ! При проблем или важно за теб питане са обади напълно анонимно на 116 111“

От Държавна агенция за закрила на детето напомнят „НЕ СИ САМ! При проблем или важно за теб питане са обади напълно анонимно на 116 111“. „Всеки човек има трудни моменти. Не е нужно да минаваме сами през тях. Има с кого да споделиш и да получиш подкрепа.“  - подчертават от Агенцията, която от 2009 година управлява и администрира Национална телефонна линия за деца 116 111.

Националната телефонна линия за деца 116 111 предлага информиране, консултиране и помощ за деца. Това е единен номер в цяла Европа за телефонни линии за консултиране на деца. На разположение са четиринадесет консултанта и двама координатора, които  приемат обажданията и осигуряват подкрепа, насочване и помощ за различни въпроси и проблеми на децата, тийнейджърите и родителите.

Разговорът с консултантите на Националната телефонна линия е напълно безплатен. Те отговарят по всяко време на денонощието.

Може да позвъниш от стационарен или мобилен телефон.

Ако нямаш възможност да използваш телефон или пък по някаква причина не желаеш, може да изпратиш e-mail или да зададеш въпрос на електронната страница на Линията.

Консултантите са насреща:

... за проблеми в семейството ти

... за проблеми в училище

... ако някой те заплашва

... ако някой упражнява насилие над теб

... ако се чувстваш заплашен или несигурен

... ако си объркан и не знаеш как да подредиш нещата

... ако нещо неочаквано и сериозно се е случило

... ако си в беда

... ако твой приятел е в беда