РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Техническата гимназия в Габрово е сред 91 учебни заведения от страната, които ще получат спортно оборудване и обзавеждане

2,5 млн.лв по Оперативна програма „Региони в растеж” (ОПРР) 2014-2020 г. са осигурени за финансирането на проект BG16RFOP001-3.004-0002 „Доставка и монтаж на спортно оборудване за насърчаване на физическата активност и подкрепа за здравословен начин на живот сред учениците от държавните професионални училища в Република България“. Бенефициент по проекта е Министерството на  образованието и науката.

Със средствата ще се достави и монтира спортно оборудване и обзавеждане, включително тренировъчни фитнес системи за открито, на 91 държавни професионални гимназии в цялата страна, сред които е и ПТГ „Д-р Никола Василиади“ в Габрово.

Целта на проекта е да се подобри качеството на образователната среда и да се обнови спортната материална база в учебните заведения.

С реализирането на проекта ще бъдат създадени условия за пълноценно упражняване на физическо възпитание и спорт от 32 хиляди ученици.

Съоръженията и оборудването ще бъдат използвани за нуждите на учениците в рамките на специалностите от одобрената учебна програма, като инфраструктурата ще може да се ползва за осъществяване на извънкласни занимания или от външни за училището лица в останалото време.

Източник: МРРБ