РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Невена Петкова: "Жителите на област Габрово трябва да бъдат спокойни. Всички ние работим с цел тяхното здраве и сигурност"

„В непрекъсваем процес към РЗИ – Габрово работи кризисен щаб. Всички институции работят в пълен синхрон. Жителите на област Габрово трябва да бъдат спокойни. Всички ние работим с цел тяхното здраве и сигурност”, заяви областният управител Невена Петкова, която подчерта, че в Габрово е въведена изключителна организация. Кметът на Община Габрово е предприела своевременни мерки и още от 8 март започна дезинфекция на всички обществени сгради и общински транспорт, което ще се извършва всеки ден. Вчера от РЗИ – Габрово бяха описани и разпространени до всички ръководители на държавни институции на територията на областта, кметовете на четирите общини, фирми, банки, търговски обекти, ясни и лесно изпълними за изпълнение мерки за предотвратяване разпространението на COVID – 19 на работното място, свързани най – вече с дезинфекция и хигиена.

От вчера със Заповед на административния ръководител – председателя на Окръжен съд – Габрово, считано от 9 март 2020 г., до второ нареждане, са отменени насрочените съдебни заседания в Окръжен съд – Габрово. Страните по делата и техните процесуални представители ще бъдат уведомени по надлежния ред при последващо насрочване на открити съдебни заседания. Отменени са и приемните дни на административния ръководител на съда, свиканото събрание на съдиите от съдебния район на Окръжен съд – Габрово за обсъждане на Годишния доклад за дейността на съдилищата от съдебния окръг, както и планираното провеждане на Ден на отворени врати.

Учениците в област Габрово остават в грипна ваканция до второ нареждане.

Тази сутрин беше проведена среща с кметовете на четирите общини, с които отново се обсъдиха всички предприети от тях мерки, към този момент. Извършва се дезинфекция на територията на всяка община. Ограничени са всички масови прояви, както и са уведомени всички кметове и кметски наместници на населените места.

„Още веднъж искам да подчертая, че мерките, които са предприели всички институции и организации, за което им благодаря, са с единствена цел опазване здравето на нашите съграждани.“ – заяви областният управител и отправи апел към всички за висока гражданска отговорност.